מתכון

כבד עוף מטוגן ברוטב ענבים ומוגש על לאפה

הרוטב המתקתק מרים את הכבדים בכמה וכמה רמות

1,485 בשלנים התעניינו במתכון זה
כבד עוף מטוגן ברוטב ענבים ומוגש על לאפה של שרית פקר ואיתמר סרולוביץ'. צילום: פטרישה ניבן
כבד עוף מטוגן ברוטב ענבים ומוגש על לאפה של שרית פקר ואיתמר סרולוביץ'. צילום: פטרישה ניבן

רוטב ענבים
מחממים מחבת על להבה גבוהה. מוסיפים 200 גרם ענבים שחורים חצויים וללא גרעינים ו- 2 כפות סוכר ומקפיצים עד שהם מתחילים להגיר מיץ. מוסיפים כף חומץ בלסמי ומבשלים כמה דקות עד שמתקבל מרקם של סירופ. סוחטים את המיץ מהענבים בעזרת ממחה תפוחי אדמה. מסירים מהכיריים. אפשר לסנן את הנוזל, אבל לא חייבים כי המרקם שכולל את הקליפות מוסיף עניין.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצלים הצלויים

לכבדים

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות במצב טורבו.

צולים בצלים

2

מסדרים בצלים בתבנית צלייה קטנה. מוסיפים מלח, שמן זית, חומץ ועלי דפנה ומקפיצים עד שהבצל מצופה. מכסים ברדיד אלומיניום ומעבירים לתנור.

3

אופים כ-15 דקות עד לריכוך. מסירים את הכיסוי, מערבבים ומכסים בחזרה. מכבים את התנור ומשאירים את הבצל בפנים, שיישאר חם.

צולים כבדים

4

מתבלים כבדים במלח, פלפל, צ'ילי וכמון. מחממים חמאה ושמן במחבת גדולה על להבה בינונית-גבוהה ומטגנים את הכבדים ב- 3-2 מחזורים כדקה מכל צד עד שהם משחימים יפה. מעבירים לקערה יחד עם מיצי הצלייה.

5

כשכל הכבדים הושחמו מחזירים אותם למחבת עם מיצי הצלייה ומוסיפים ענבים, מקל קינמון ורוטב ענבים. מקפיצים 4-3 דקות על להבה גבוהה עד שהכבדים מזוגגים.

להגשה

6

מניחים לאפה על כל צלחת הגשה ועורמים את הבצלים החמימים. מניחים מעל את הכבדים, בוזקים מעט סומאק ועלי פטרוזיליה ומגישים מייד.