מתכון

כנפי מוסר במרק ירקות צלויים ופסטיס

כנפיים הן כמובן רק כינוי ולמעשה מדובר בחלק העליון של הפילה, שיש לו צורה של משולש והוא טעים ומעודן

3,019 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2019
כנפי מוסר צלויות בתבשיל ירקות צלויים של רינת צדוק. צילום: שני בריל
כנפי מוסר צלויות בתבשיל ירקות צלויים של רינת צדוק. צילום: שני בריל

את ה"כנפיים" הכיר לי שף יחי זינו ממסעדת פסקדו באשדוד. הוא הסביר שכנתח טוב למאכל הן מצויות בדגים גדולים בלבד. כנפיים הן כמובן רק כינוי ולמעשה מדובר בחלק העליון של הפילה, שיש לו צורה של משולש והוא נמצא ממש ליד הראש. סוחרי דגים ודייגים קוראים לנתח הזה גם “צ’אקלות”.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למרק ירקות צלויים

אופן ההכנה

1

שוטפים כנפי דג, מייבשים עם נייר מטבח ומחממים תנור ל־220 מעלות.

2

מורחים את הכנפיים במעט שמן זית ומלח ואופים כ־8 דקות, מוציאים ושומרים בצד.

מכינים מרק

3

מחממים שמן זית בסיר רחב ושטוח מעל להבה גדולה, מוסיפים עגבניות שרי ומערבבים. מבשלים תוך נענוע הסיר 5 דקות עד שהעגבניות נצלות ומגירות מעט נוזל סמיך. מוסיפים גזר, שומר, בצל ופלפל ירוק חריף ומערבבים 3־4 דקות. מוסיפים שום, מלח, פלפל שחור וסוכר, מערבבים, מוסיפים ½1 כוסות מים רותחים ומבשלים על אש בינונית כ־8 דקות עד שהרוטב מסמיך מעט, מוסיפים פסטיס ומיץ לימון ומערבבים. מניחים כנף צלויה בכל צלחת הגשה, יוצקים עליה נוזל וירקות ומגישים חם.