מתכון

סנדביץ' דג

השפית לירז שדה עושה מסיבת תחפושות במטבח ומגישה את הדג כמעין קסטה, בין שתי עוגיות שומשום שחור

פברואר 2019
קסטה דג של שפית לירז שדה. צילום: אפיק גבאי
קסטה דג של שפית לירז שדה. צילום: אפיק גבאי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסביצ'ה

לקרם ווסאבי

לטוויל שומשום שחור

לעיטור

אופן ההכנה

לסביצ'ה

1

מערבבים יחד את כל המרכיבים ומתקנים תיבול לפי הטעם.

לקרם ווסאבי

2

מערבבים היטב את אבקת הווסאבי עם השמנת החמוצה.

לטוויל

3

מקציפים את הביצה עם הסוכר, מוסיפים את השמן, השומשום, הקמח וזרעי האניס. נותנים לבלילה לנוח 10 דקות ובינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.

4

משטחים את הבלילה בין שתי יריעות נייר אפייה, בשכבה שעובייה ½ ס"מ. אופים במשך 12 דקות וקורצים עיגולים כשהטוויל עדיין חם.

להרכבת המנה

5

על כל פיסת טוויל מניחים מעט סביצ'ה, מעטרים מעל בקוויאר סלמון ומגישים עם קרם ווסאבי.