מתכון

לאבנה ביתית – הדרך הארוכה

בשיטה זו מתחילים את הכנת הלאבנה מהכנה של יוגורט ביתי

4,280 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
לאבנה של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
לאבנה של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מרתיחים את החלב בסיר, מסירים מהאש ומצננים לטמפרטורת גוף. מעבירים לקערה, מוסיפים יוגורט, מערבבים ומעבירים לצנצנת זכוכית.

2

מחממים את התנור ל־150 מעלות ומכבים אותו.

3

מעבירים את הצנצנת לתנור המכובה כשהיא פתוחה ועטופה בשמיכה אטומה (רצוי פליז) ומשאירים אותה ל־24 שעות.

4

מרפדים מסננת בבד חיתול, מוציאים את הצנצנת מהתנור ומעבירים את היוגורט למסננת. מוסיפים מלח ומערבבים. קושרים את החיתול ושמים מעליו צלחת כמשקולת כדי לזרז את הגרת הנוזלים. לאחר 5־8 שעות הלאבנה מוכנה לשימוש. מעבירים אותה לכלי אחסון ומוזגים עליה שמן זית. הלאבנה נשמרת כ־5 ימים במקרר.