מתכון

לאבנה מעושנת

מכבים ענף בוער של מרווה בתוך היוגורט לפני שהופכים אותו ללאבנה (אבל אין פה באמת סיכון) והתוצאה מדהימה

2,086 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2019
לאבנה מעושנת. צילום: shutterstock
לאבנה מעושנת. צילום: shutterstock

לילה השהייה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מניחים יוגורט ומלח בכלי צר וגבוה ומערבבים. מבעירים ענפי מרווה בעזרת מבער או להבת גז וכאשר הם בוערים מכבים אותם בתוך היוגורט.

2

מרפדים מסננת צפופה בבד חיתול, מותירים שולי בד מחוץ למסננת. מניחים את המסננת מעל קערה גבוהה (או כל כלי קיבול גבוה אחר); מוודאים שהכלי גבוה דיו כדי למנוע מגע בין המסננת לנוזלים שהיוגורט יגיר. יוצקים את היוגורט למסננת וקושרים את שולי הבד. מעבירים למקרר ללילה או עד שהיוגורט הופך לגבינת לאבנה מוצקה. יוצרים מהלאבנה כדורים, מעבירים אותם לקופסה, מוסיפים שמן זית לכיסוי ועוד 2 ס"מ מעל, מכסים ושומרים במקרר עד חודש.