מתכון

לברק עם ירקות שורש בחמאת קלמנטינות ועגבניות שרי

הלברק של שף אוראל קמחי זוכה לברק מיוחד בחסות החמאה ההדרית והמרעננת

1,929 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2019
לברק עם ירקות שורש בחמאת קלמנטינות ועגבניות שרי של שף אוראל קימחי. צילום: אנטולי מיכאלו
לברק עם ירקות שורש בחמאת קלמנטינות ועגבניות שרי של שף אוראל קימחי. צילום: אנטולי מיכאלו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

אופן ההכנה

לירקות

1

צולים היטב את הגזר והקולרבי עם מעט שמן זית עד להשחמה טובה מכל צדדיהם וצולים את דגי הלברק השלמים במחבת ברזל עם מעט שמן, מלח ופלפל שחור גרוס. מעבירים לתבנית אפייה את הדגים וירקות השורש עם עלי הבוק צ'וי, יוצקים עליהם את היין הלבן ו-100 גר' חמאה חתוכה לקוביות או מומסת ומכניסים ל-10 דקות לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

לרוטב

2

במקביל מחממים שמן במחבת עמוקה או בסיר וצולים היטב את העגבניות. מוסיפים את מיץ הקלמנטינות וציר הירקות, ממליחים ומפלפלים. מבשלים 10 דקות על אש גבוהה מאוד, ומכבים את האש. מעבירים למעבד מזון וטוחנים תוך הוספת 4 כפות חמאה, עד לקבלת מרקם חלק וסמיך.

להגשה

3

מוציאים את הדגים מהתנור ומניחים על צלחת הגשה. מסדרים את הירקות לצד הדג ויוצקים מעל את הרוטב.