מתכון

לברק סאלונה סטייל

צולים לברק שלם, בשרני ונוח מאוד לפילוט בנפרד מהירקות כדי לשמור על פריכות ומחבר ביניהם בסמוך להגשה

43,915 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2017
צילום: אפיק גבאי | סגנון: עמית פרבר
צילום: אפיק גבאי | סגנון: עמית פרבר

הסאלונה העיראקית המקורית היא תבשיל מהיר ויומיומי: מניחים פילטים של דג פשוט על פרוסות עגבנייה, תפוחי אדמה ובצל מתובלים בתיבול מינימלי, מכניסים לתנור והדג מוכן לאכילה לאחר 30 דקות. כאן אמיר בוחר בלברק שלם — דג ים בשרני, נוח מאוד לפילוט ועדיין לא יקר במיוחד. הוא צולה אותו בנפרד מהירקות כדי לשמור על פריכות ומחבר ביניהם בסמוך להגשה. כשמרכיבים את הדגים עם הירקות טעמי המנה המקורית מתחברים שוב. בסמוך להגשה מורחים מעט פסטו נענע, שנותן בוסט עוצמתי של רעננות.

הכנה מראש: צולים את הירקות כמה שעות מראש ושומרים במקרר. בסמוך לארוחה צולים את הדגים ומחממים את הירקות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.

מכינים את הירקות:

2

חולטים פרוסות תפוחי אדמה בסיר גדול עם שפע מי מלח כ-5 דקות עד שהם מתרככים מעט אבל לא רכים לגמרי. מסננים.

3

מסדרים בתבנית אחת פרוסות תפוחי אדמה ועגבניות לסירוגין, כך שיש ביניהן חפיפה בצורת רעפים. מפזרים מעל טבעות בצל, יוצקים חצי מכמות השמן ומתבלים בחצי מכמות הפפריקה, המלח והפלפל.

4

אופים 30 דקות עד שהירקות משחימים בקצוות.

מכינים את הדג ומגישים:

5

בסמוך להגשה מחממים תנור ל-220 מעלות.

6

שמים את הדגים בתבנית השנייה וחורצים בחלקם העליון 2 חריצים בעומק 3-2 מ”מ. מברישים ביתרת השמן ומתבלים ביתרת התבלינים. מסדרים רבעי לימונים מסביב.

7

אופים 25 דקות עד שהדגים מזהיבים.

8

מחממים את הירקות בתנור חם.

9

מסדרים שכבת ירקות בכל צלחת הגשה, מניחים עליה דג ומפזרים עליו תלוליות של פסטו נענע. מגישים מייד לצד פלחי לימונים אפויים.

מתכון על הדרך: פסטו נענע

הוא יתאים למנות דג, כממרח לסנדוויצ’ים ואפילו כמרינדה מהירה לחזה עוף. לא משנה איפה תשלבו אותו — הוא יביא משב רעננות חמצמץ.

חומרים לצנצנת בנפח 250 מ”ל:
עלים מצרור נענע
1/2 כוס שקדים פרוסים
3 שיני שום
4 כפות מיץ לימון
1 כף חומץ
1 כפית מלח
קורט סוכר
1 כוס שמן זית

טוחנים במעבד מזון את כל החומרים למעט שמן לתערובת אחידה. מזלפים שמן בהדרגה וטוחנים עד שמתקבלת משחה חלקה ואחידה.
מעבירים לצנצנת ושומרים עד שבוע במקרר.