מתכון

לחם שיפון ותפוז סיני מסוכר

התפוזים הסיניים מוסיפים טעם חמצמץ-מתוק. מי שאוהב לחמים כפריים עם צימוקים יאהב מאוד את הלחם הזה

558 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2021
לחם שיפון ותפוז סיני מסוכר של מאפיית “מרגוזה” (צילום: דניה ויינר)
לחם שיפון ותפוז סיני מסוכר של מאפיית “מרגוזה” (צילום: דניה ויינר)

במתכון השתמשנו במחמצת, כדי לקבל טעם של לחם שאור צרפתי. אם אתם לא מכינים מחמצות, אפשר להשתמש בבצק פוקאצ’ה שנשאר במקרר (עד שלושה ימים) או להכין לילה מראש כמות קטנה של בצק פוקאצ’ה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבלים קמח שיפון, קמח לבן, מים ומחמצת (או בצק פוקאצ'ה) במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית במשך 2 דקות. מוסיפים מלח, מגבירים מהירות ומערבלים 4 דקות. הבצק צריך להיות במרקם גמיש, חלק ונוח לעבודה. במידת הצורך מוסיפים מעט קמח או מים.

2

מוסיפים תפוז סיני ופקאן ומערבלים דקה נוספת.

3

מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, מפדרים בטיפת קמח ומכסים במגבת. מניחים לשעה.

4

מחלקים את הבצק ל-2 חצאים ומעצבים לצורת כדורים. מניחים כל לחם בתבנית משלו על נייר אפייה. מכסים שנית ומתפיחים 8-6 שעות בטמפרטורת החדר.

5

מניחים בתחתית התנור קערית חסינת חום עם מים ומחממים ל-240 מעלות.

6

יוצרים בלחם דוגמת שתי וערב בעזרת סכין משונן ואופים 50 דקות. הלחם מוכן כאשר הוא שחום ויפה, וכשנוקשים בתחתיתו נשמע צליל חזק . מצננים לגמרי על רשת לפני שפורסים.