מתכון

לינגוויני שרימפס, צ'ילי ולימון

שלא כמו האיטלקים לפסטה הקלאסית הזו מוסיפים קצת פרמזן ומגוונים בעשבי התיבול

86,267 בשלנים התעניינו במתכון זה
לינגוויני שרימפס, צ'ילי ולימון. צילום: shutterstock
לינגוויני שרימפס, צ'ילי ולימון. צילום: shutterstock

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מבשלים פסטה בשפע מי מלח לפי הוראות היצרן לדרגת אל-דנטה. מסננים.

2

מחממים חמאה ו- 4 כפות שמן זית במחבת גדולה על להבה בינונית ומטגנים שרימפס תוך נענוע המחבת כ- 2 דקות עד שצבע השרימפס נעשה כתום. אם משתמשים בשרימפס מופשרים (שמגירים המון נוזלים), מבשלים 5 דקות ואין צורך בנענוע המחבת.

3

מוסיפים שום ומבשלים דקה נוספת עד שהשום מעלה ניחוח.

4

מוסיפים את הפסטה, יתרת שמן הזית, צ'ילי, לימון ועשבי תיבול (שומרים מעט מעשבי התיבול להגשה) ומתבלים במלח ופלפל. מבשלים 2 דקות תוך נענוע המחבת עד שהפסטה נעטפת ברוטב.

5

מעבירים לקערת הגשה, מוסיפים פרמזן ואת עשבי התיבול ששמרנו בצד ומגישים.