מתכון

ליקר ליצ'י

במקום דובדבנים - הכירו את ליקר הליצ'י: מעט חמצמץ עם ריח טרופי וטעם פרי חזק וכיפי

4,623 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
ליקר ליצ'י של רינת צדוק. צילום: שני בריל
ליקר ליצ'י של רינת צדוק. צילום: שני בריל

אחסון: הבקבוק יישמר בפינה מוצלת עד חצי שנה או במקרר עד שנה (גם אחרי הפתיחה).

הצעות הגשה: משלבים בקוקטיילים. את הפירות השיכורים אפשר להגיש גם לצד גלידה או מוס שוקולד או קרם גבינה.

עיקור הבקבוק: ממלאים סיר גדול במים ומביאים לרתיחה. מכניסים את הבקבוק למים הרותחים למשך עשר דקות. מוציאים ומניחים על רשת לצינון וייבוש מלא.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מסדרים את הליצ'י בצנצנת או בבקבוק צר וגבוה בנפח ליטר וחצי בשכבות. בין שכבת פרי לשכבת פרי מפזרים סוכר בנדיבות. מסיימים בשכבת סוכר. מכסים את פתח הצנצנת בעזרת בד חיתול וגומייה וסוגרים את המכסה.

2

שומרים את הצנצנת במקום מוצל ויבש במשך חמישה ימים. פעם ביום מנערים את הצנצנת. אחרי חמישה ימים ורק אחרי שהסוכר כולו נמס והפרי רך לגמרי מוסיפים וודקה לכיסוי מלא עד כמעט סף הצנצנת. מנערים מצד לצד ומניחים לחודש.