אילנית כהן פרידמן: "המַרְמוּמָה זכורה לנו מערבים קרים במיוחד של חורף. תפוחי האדמה החמים, הרכים והמנחמים זכורים לנו כאוצר בצלחת. האדים שעלו מן הצלחת חיממו אותנו. תפוחי אדמה ברוטב עגבניות דורשים בישול ארוך יותר, אך הסבלנות משתלמת.
קרה שאכלנו את האוכל שנשאר מאתמול. עבור אבא, שאכל רק אוכל שהוכן באותו היום, זו הייתה הזדמנות להכין בעצמו מרמומה, שהייתה כמו זו של אימא, רק חריפה אש."
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מניחים את העגבניות, הפלפלים, תפוחי האדמה והשום בסיר בינוני על אש קטנה-בינונית ומבשלים במשך כ־45 דקות, תוך כדי ערבוב מדי פעם בפעם, עד שכל הנוזלים מתאדים.
2
מוסיפים את השמן, הפפריקה, מתבלים במלח ובפלפל, מערבבים ומבשלים במשך 15 דקות נוספות. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
3
שוברים את הביצים מעל הרוטב, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 5 דקות, עד שהחלבונים נקרשים. מגישים מיד, עם לחם שחור.
מתכון מספר הבישול יא אמנא – מג'רבה לכאן / מטבח תוניסאי משפחתי מאת שושנה כהן-לברן.
הוצאת לאנצ'בוקס. 246 עמ' . מחיר 149 שקלים