מתכון

מאפינס אוכמניות ואגוזי פקאן

מאפה מושלם לבוקר ספונטני

דצמבר 2015
מאפינס אוכמניות ואגוזי פקאן. צילום: דניאל לילה
מאפינס אוכמניות ואגוזי פקאן. צילום: דניאל לילה

לא צריך להתפיח שום דבר מראש, לא צריך אפילו להפעיל את המיקסר. מערבבים קצרות וזהו. ואם חסר לכם מרכיב כלשהו מרשימת החומרים, החליפו אותו באחר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

לקישוט:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות.

2

מערבבים שמנת חמוצה, ביצים, שמן, קליפת תפוז ותמצית וניל בקערה.

3

מערבבים קמח, סוכר, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה בקערה נפרדת. מאחדים את 2 התערובות יחד עם האוכמניות והאגוזים ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

4

יוצקים את התערובת לתבנית שקעים משומנת עד 2/3 מגובהם, ומפזרים מעל אגוזים.

5

אופים כ-15 דקות עד להזהבה.

6

שומרים מחוץ למקרר עד 5 ימים.

גיוונים:

  • מחליפים את השמנת החמוצה בגביע יוגורט או ב-3/4 כוס רוויון.
  • מחליפים את קליפת התפוז בקליפה מגוררת מ-1/2 לימון.
  • מחליפים את האוכמניות בכוס קוביות של פרי אחר (נקטרינות, תותים, שזיפים, תפוחי עץ, אגסים).
  • מחליפים את האגוזים ב-1/2 כוס שוקולד צ’יפס או בפירות מיובשים קצוצים.

טיפים:

  • לקבלת מאפינס אווריריים ועסיסיים מקפידים על ערבוב מינימלי של התערובת. ברגע שהקמח נבלע התערובת מוכנה לאפייה.
  • חשוב לאפות את המאפינס ברגע שסיימנו למלא את תבניות השקעים, כדי שיתפחו יפה ובאופן אחיד.