מתכון

מאפינס יוגורט ופטל

היוגורט מעניק למאפינס מרקם אוורירי וטעם חמצמץ, שמשתלב מצוין עם הפירות האדומים

2,685 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
מאפינס יוגורט ופטל. צילום: אילן נחום | סגנון: אוריה גבע
מאפינס יוגורט ופטל. צילום: אילן נחום | סגנון: אוריה גבע

היוגורט מעניק למאפינס מרקם אוורירי וטעם חמצמץ, שמשתלב מצוין עם הפירות האדומים. מחוץ לעונה אפשר להשתמש גם בקפואים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

להגשה:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים של מיני מאפינס (24 יחידות).

מכינים את המאפינס:

2

מערבבים בקערה (או מערבלים) ביצים, סוכר, חמאה מומסת, יוגורט, חלב, מיץ וקליפת לימון.

3

מוסיפים את הבלילה לקערה עם קמח ומערבבים עד שהוא נטמע. מוסיפים מחצית מכמות הפטל ומערבבים קלות.

4

יוצקים לשקעים עד 3/4 גובהם ומפזרים את יתרת הפטל מעל.

5

אופים כ-20 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז המאפינס יוצא יבש עם פירורים לחים. מצננים ושומרים בכלי אטום. מעבר ליום ההכנה רצוי במקרר, כי הפטל עלול להחמיץ את העוגות.

להגשה:

6

מקציפים גבינת שמנת עם שמנת מתוקה, אבקת סוכר ותמצית וניל לקרם חלק. מקפלים פנימה 1/4 כוס פטל טרי.

7

מניחים על כל מאפין כף קרם ומעליו פטל טרי ומגישים.