מתכון

מאשבורגר

בורגר צמחוני טעים וקל להכנה, שאם רק תרצו יכול למשוך את טעמיו לכיוון הפלאפל האהוב והמוכר או לכיוון ברביקיו

12,905 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
מאשבורגר של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: עודד מרום. סטיילינג: דיאנה לינדר
מאשבורגר של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: עודד מרום. סטיילינג: דיאנה לינדר

גיוון: לבורגר בתיבול מזרח תיכוני — מוסיפים כפית כמון ו-1/2 כוס עלי כוסברה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את התערובת

1

מבשלים תפוח אדמה במים כ-20 דקות עד שמתרכך. מצננים וקולפים.

2

בינתיים מבשלים מאש בסיר עם מים רותחים במשך 15 דקות עד שהשעועית מתחילה להתרכך אבל לא לגמרי. מסננים.

3

מרסקים את המאש ותפוח האדמה במעבד מזון עם יתר חומרי הבורגרים לקבלת מרקם של משחה גרגרית. טועמים ומתקנים תיבול.

4

מחממים תנור ל-200 מעלות.

מעצבים, אופים ומגישים

5

מחלקים את התערובת ל-4 חלקים שווים, משמנים את הידיים ומעצבים קציצות גדולות. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

6

אופים 15 דקות.

7

מגישים חם בתוך לחמניות עם כל התוספות.