מתכון

מוסקה בלקנית

במקום תפוחי אדמה וחצילים, אפשר להכין את המוסקה מבטטה וקישואים

8,815 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2019
מוסקה בלקנית של שרה גלב. צילום : סיוון שהרבני
מוסקה בלקנית של שרה גלב. צילום : סיוון שהרבני

החומרים טבלת מידות ומשקלות

מחבתות, סירים, תבניות וכלי עזר לבישול של פיירקס ו-TEFAL עכשיו בהנחה מיוחדת THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

אופן ההכנה

1

מטגנים במחבת גדולה את הבצל ומוסיפים את השום והגמבות. לאחר שהתרככו מוסיפים את העגבניות, הסוכר, הפלפל החריף ורסק העגבניות. מתבלים לפי הטעם, מוסיפים פטרוזיליה ומניחים בצד.

2

מניחים בתבנית שכבה של תפוחי אדמה, מעליה שכבת חצילים ואז שכבת תפוח אדמה נוספת. בין השכבות מזליפים שמן זית ומיץ לימון, מתבלים במלח, פלפל, כמון ופפריקה ומכסים בנייר כסף. מכניסים לתנור בחום של 200 מעלות ל-30-40 דקות (בודקים שתפוחי האדמה רכים) וב-10 הדקות האחרונות מסירים את נייר הכסף. יוצקים את רוטב העגבניות מעל.

3

מערבבים בקערה את הטחינה ופירורי הלחם. מוסיפים מים לקבלת רוטב סמיך, שופכים מעל ומכניסים לתנור ל-5-10 דקות עד שמבעבע.