מתכון

מוס שוקולד עם רוטב אנגלז של הבר א-וין

קינוח שוקולד עשיר, שמנתי ומעורר את החושים מבית היוצר של השף עינב אזגורי

יוני 2017
צילום: דניאל לילה
צילום: דניאל לילה

בקצה הדרומי של שדרות רוטשילד, בפיאצה רחבה וסחופת בריזה, התמקם בר יין שכולו מחווה לתרבות האוכל הצרפתי. שף עינב אזגורי מגיש מנות ביסטרו מוקפדות ומוסיף פרשנות אישית ונגיעות מזרח תיכוניות. אפשר לאכול שם ארוחה שלמה, אפשר לשבת על כוס משקה ונשנוש על הבר או לפתוח בוקר של סופשבוע עם בראנץ' שופע חטאים טעימים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

למוס שוקולד:

לרוטב אנגלייז:

להגשה:

אופן ההכנה

מכינים מוס שוקולד:

1

מביאים לרתיחה שמנת מתוקה. מניחים בקערה 2 סוגי שוקולד ויוצקים מעל את השמנת הרותחת. טורפים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים חלמונים תוך כדי טריפה עד שהם נטמעים בתערובת. מצננים לטמפ' החדר.

2

מקציפים חלבונים עם סוכר עד לקבלת קצף יציב אך לא יבש. מקפלים את הקצף לתערובת השוקולד עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים לקערה, מכסים ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות.

מכינים רוטב אנגלייז:

3

מביאים לרתיחה חלב, שמנת מתוקה, מחצית מכמות הסוכר ומחית וניל.

4

במקביל טורפים בקערה חלמונים עם יתרת הסוכר. יוצקים מחצית מתערובת החלב לתערובת החלמונים תוך כדי בחישה מתמדת.

5

מחזירים את תערובת החלמונים לסיר עם החלב הרותח ומבשלים תוך כדי בחישה מתמדת עד שהטמפ' מגיעה ל-83 מעלות. מסננים ומצננים. שומרים במקרר עד 3 ימים.

מגישים:

6

יוצקים לצלחת הגשה עמוקה רוטב אנגלייז. בעזרת 2 כפות יוצרים קנלים מהמוס ומניחים בתוך הרוטב. מפזרים פולי קקאו גרוסים ומגישים.