מתכון

מושט בסלרי, נענע ולימון

סלרי הוא ירק של פסח והמנה הרעננה הזאת עולה כמעט על כל שולחן סדר טברייני, המתכון מתאים לדגי בריכות ובלאדי

5,197 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
מושט בסלרי, נענע ולימון של אביגיל אהרון. צילום: דניאל לילה
מושט בסלרי, נענע ולימון של אביגיל אהרון. צילום: דניאל לילה

גיוון: אם מכינים את המנה מפילטים, מקצרים את הטיגון הראשוני ל- 2 דקות מצד העור ודקה מהצד השני.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים היטב מחבת כבדה עם 4-3 כפות שמן, מוסיפים את הדגים ומטגנים 3 דקות מכל צד. מוציאים ושומרים בצד.

2

מחממים את יתרת השמן עם שום בסיר רחב או במחבת עמוקה ומטגנים רק עד שעולה ריח.

3

מוסיפים סלרי, נענע, תבלינים, מיץ לימון ומים ומביאים לרתיחה. מניחים את הדגים ברוטב ויוצקים ממנו על הדגים בעזרת כף גדולה, כך שהם יכוסו היטב. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-15 דקות עד שהרוטב מתחיל להסמיך מעט (הג'לטין שהדג מפריש עוזר להסמכה). לקראת סוף הבישול טועמים ומתקנים תיבול. אפשר להכין מראש ולחמם בעדינות.