ראשית, לכו לירקן, או היכנסו לאתר של עלה הביתה ותקנו דלועים. אני פשוט קניתי קצת מכל דלעת שמצאתי, במחשבה שחלק ימתיקו יותר, חלק יתנו יותר נוזלים, חלק יותר עמילן וכו'. אפשר להשתמש גם בסוג דלעת אחת. אם זה המצב, אני ממליצה להשתמש בדלורית או בדלעת יפנית. הן הכתומות ביותר, המתוקות ביותר והעסיסיות ביותר. עוד פרט טריוויה שעשוי להטות את הכף, לאחר הצלייה, הכי קל להוציא את הבשר מהדלעת היפנית.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית אפייה, וחוצים את הדלועים לחצי.מכניסים את הדלועים, כמו שהם, חצויים ומרוקנים מגרעינים אל התנור עד שמוכן. אם מזלג ננעץ בבשר בקלות, כלומר הבשר התרכך, אפשר להוציא את המגשים מהתנור.
2
נותנים לדלועים כמה דקות להתקרר, וברגע שמתאפשר, בעזרת כף מרוקנים את הבשר מהקליפה ומכניסים למעבד מזון או בלנדר לטחינה. טוחנים את הדלועים טוב טוב. מומלץ כמה פעמים שייווצר קרם חלק ולא סיבי. את קרם הדלעת, או מחית הדלעת, מעבירים לכלים אותם אפשר לסגור טוב ולאחסן במקרר או במקפיא. שימו לב - לא מכניסים אוכל חם למקרר. תנו לקרם להתקרר היטב, לטמפרטורת חדר, רק אז סגרו את המיכלים והכניסו לקירור.