מתכון

מלבי של "האחים"

מרקם רך וקטיפתי המזכיר פנקוטה, לצד טעם אותנטי של המלבי המקורי

11,736 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2020
מלבי של “האחים”. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו
מלבי של “האחים”. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו

את סירופ הוורדים מחליף גרנדין, שמוסיף צבע אדום בוהק וטעם נהדר של רימונים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

פיסטוקים מקורמלים

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את המלבי

1

מניחים עלי ג'לטין בקערית עם מים לכיסוי למשך 5 דקות עד שהעלים רכים.

2

שמים בסיר שמנת מתוקה, חלב, סוכר ומי ורדים, מביאים לרתיחה ובוחשים עד שהסוכר נמס. מסירים מהאש.

3

סוחטים את עלי הג’לטין, מוסיפים לסיר ובוחשים במרץ עד שהג'לטין נמס.

4

מסננים דרך מסננת דקה ומוזגים לכלי הגשה. מקררים 4 שעות לפחות עד שהמלבי מתייצב.

מכינים את הפיסטוקים

5

ממיסים סוכר בסיר קטן עם מים ומבשלים כ-7-5 דקות עד לקבלת קרמל בצבע ענברי.

6

מוסיפים פיסטוקים ומערבבים עד שהפיסטוקים מצופים לגמרי בקרמל.

7

משטחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה (או על משטח משומן) ומצננים לטמפ' החדר

8

מרסקים לפירורים גסים במעבד מזון בפולסים או במכתש ועלי. במהלך הריסוק אפשר להוסיף מעט הל טחון. שומרים בקופסה אטומה בטמפ' החדר.

לפני ההגשה

9

יוצקים סירופ רימונים (גרנדין) ומפזרים פיסטוקים מקורמלים וקוקוס מגורר.