מתכון

מנגולד מוקפץ עם שום וצ'ילי על טחינה, סילאן ומיסו

סלט חם שמשלב את כל המרכיבים שאני הכי אוהבת מהמזרח הרחוק והקרוב: מיסו, תמרים וטחינה

15,150 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2021
מנגולד מוקפץ עם שום וצ'ילי על טחינה, סילאן ומיסו של רינת צדוק. צילום: שני בריל, סטיילינג: אינה גוטמן
מנגולד מוקפץ עם שום וצ'ילי על טחינה, סילאן ומיסו של רינת צדוק. צילום: שני בריל, סטיילינג: אינה גוטמן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לטחינה

למנגולד מוקפץ

אופן ההכנה

מכינים את הטחינה

1

מערבבים בקערה את כל המרכיבים בעזרת בלנדר מוט או מטרפה לתערובת חלקה וסמיכה. טועמים ומתקנים תיבול. שומרים בצד.

2

מפרידים חלק לבן של גבעולי מנגולד מעלים ירוקים. קוצצים את הגבעולים ואת העלים.

מכינים מנגולד מוקפץ

3

מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את גבעולי המנגולד תוך כדי ערבוב 5־7 דקות, עד הזהבה קלה. מוסיפים את עלי המנגולד ושום, מערבבים וממשיכים לטגן 5 דקות, עד שהעלים מתרככים.

4

מתבלים במיץ לימון, צ'ילי ומלח, מערבבים ומצננים מחוץ למקרר.

5

מורחים את הטחינה על צלחת הגשה, מניחים מעל את המנגולד ומגישים.