החומרים טבלת מידות ומשקלות
לטחינה
למנגולד מוקפץ
אופן ההכנה
מכינים את הטחינה
1
מערבבים בקערה את כל המרכיבים בעזרת בלנדר מוט או מטרפה לתערובת חלקה וסמיכה. טועמים ומתקנים תיבול. שומרים בצד.
2
מפרידים חלק לבן של גבעולי מנגולד מעלים ירוקים. קוצצים את הגבעולים ואת העלים.
מכינים מנגולד מוקפץ
3
מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את גבעולי המנגולד תוך כדי ערבוב 5־7 דקות, עד הזהבה קלה. מוסיפים את עלי המנגולד ושום, מערבבים וממשיכים לטגן 5 דקות, עד שהעלים מתרככים.
4
מתבלים במיץ לימון, צ'ילי ומלח, מערבבים ומצננים מחוץ למקרר.
5
מורחים את הטחינה על צלחת הגשה, מניחים מעל את המנגולד ומגישים.