מתכון

מנקיש

מאפה בוקר פופולרי בלבנון: שטוח, דק ומכוסה בטופינגס כמו זעתר או גבינות

15,927 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2020
מנקיש של פרח רסלאן. צילום: אלה ברק
מנקיש של פרח רסלאן. צילום: אלה ברק

גודלו כפיצה אישית וביציאה מהתנור מקפלים אותו לחצי ואוכלים. המילה "מנקיש" מגיעה מהפעולה של לחיצת האצבעות על הבצק השטוח. תנועה זו מונעת "התנפחות" של המאפה בדומה לפיתה ובמקביל יוצרת בועות קטנות שאחרי האפייה מתפצחות בפה.

הצעות לטופינג

מנקיש זעתר: קולים 2 כפות שומשום במחבת עד שהוא מתחיל להזהיב. מסירים מהאש ומוסיפים 1/2 כוס זעתר יבש, 1 כף סומאק, מלח לפי הטעם ומערבבים. מחזירים לאש, קולים כ־2 דקות ומסירים מהאש. מצננים קלות ומערבבים עם כמות שווה של שמן זית. מורחים על כל עיגול בצק 2 כפות מהתערובת, יוצרים גומות עם האצבעות ואופים. 

מנקיש גבינה: פורסים גבינות שאוהבים לפרוסות דקות – למשל גבינה בולגרית 24% או גליל גבינת עיזים או תערובת של גבינות, למשל בולגרית ומוצרלה מגוררת. מושחים את עיגול הבצק בכף שמן זית ויוצרים גומות על פני העיגול עם האצבעות. מפזרים פרוסות גבינה – חשוב לא לצופף מדי את הפרוסות אלא להשאיר מרווחים ביניהן – וכמה קוביות חמאה. מפזרים על שולי הבצק שומשום ואופים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבבים את כל החומרים ולשים עד שמתקבל בצק רך נוח לעבודה (אם יש צורך, מוסיפים עוד מים בהדרגה). מעבירים לקערה מקומחת, מכסים ומתפיחים כחצי שעה.

2

קורצים מהבצק 10 חתיכות ומכדררים כל אחת לכדור. מכסים את הכדורים ונותנים להם לנוח כ־10 דקות. מפזרים קמח על משטח עבודה ומרדדים כל כדור לעובי של כ־1/2 ס"מ. מכסים ונותנים להם לנוח כרבע שעה.

3

בינתיים מחממים תנור לטמפרטורה מקסימלית. אם יש, מומלץ לאפות את המנקיש על אבן שמוט (אבן לאפיית פיצה). מפזרים על הבצק טופינג שאוהבים, ובעזרת האצבעות לוחצים על פני הבצק ויוצרים גומות קטנות. אופים כ־5 דקות עד הזהבה.