מתכון

מסאלה דוסה: קרפ מהמטבח הדרומי

משרים את המרכיבים למשך לילה, מתסיסים 8 שעות ועדיף יום מראש

6,154 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
מסלה דוסה- קרפ מהמטבח הדרומי בהודו של נורית הרץ ואיתי אפרת. צילום: רמי זרנגר
מסלה דוסה- קרפ מהמטבח הדרומי בהודו של נורית הרץ ואיתי אפרת. צילום: רמי זרנגר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבלילה

למלית

לצ'אטני קוקוס

אופן ההכנה

לבלילה

1

משרים את האורז בקערה עם מים למשך הלילה. משרים מש שחור, צ'אנה דאל וזרעי חילבה בקערה נפרדת למשך הלילה. מסננים מהמים ושומרים בצד את מי השריית הדאל.

2

בבלנדר חזק טוחנים את האורז ואת הדאל עם מעט ממי ההשריה (קצת פחות מים מכדי כיסוי). טוחנים זמן רב עד שמגיעים למרקם חלק ושמנתי ללא גושים.

3

יוצקים את הבלילה לקערה ומוסיפים מלח. מערבבים היטב. הבלילה צריכה להיות מעט סמיכה. מניחים במקום חמים להתססה, לפחות 6-8 שעות (בחורף צריך להכין יום מראש). הבלילה מוכנה כאשר ניכרות בה בועות אוויר רבות. אם הבלילה מסרבת לתסוס, ניתן להכניס לתנור בטמפרטורה הכי נמוכה (40 מעלות) מכוסה בניילון נצמד לכמה שעות.

למלית

4

מועכים בקערה רחבה את תפוחי האדמה המבושלים לפירה גס. מחממים מעט שמן במחבת ומוסיפים לו זרעי חרדל. כשהזרעים מתחילים לקפוץ (כמו פופקורן) מוסיפים מיד עלי קארי ומערבבים. מקפיצים עוד כ-20 שניות. שופכים מיד את תערובת החרדל-קארי על תפוחי האדמה. מוסיפים כורכום ומלח, מערבבים קלות, טועמים ומתקנים תיבול.

להרכבת הדוסה

5

מחממים היטב מחבת שטוחה, רצוי נון-סטיק או מחבת קרפים. יוצקים מלוא מצקת קטנה מהבלילה ומדקקים אותה במחבת בתנועות סיבוביות עד לפנקייק דקיק. כשהפנקייק מתחיל להיפרד מהמחבת בצדדים מטפטפים קצת שמן מלמעלה. ממלאים בתפוחי אדמה ומקפלים.

6

הצעת הגשה: מגישים עם צ'אטני קוקוס טוחנים את כל מרכיבי צ'אטני בבלנדר יחד ומגישים.

7