למנה נדרשת לילה השרייה.
בזיליקום – המדריך לגידול ובישול
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לגרבלעך ולפיתות הצלויות
למסבחה
לסחוג בזיליקום
אופן ההכנה
מכינים את המסבחה
1
מניחים גרגירי חומוס וסודה לשתייה בסיר גבוה, ממלאים במים כמעט עד הקצה, מרתיחים, מקטינים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה עד שהגרגירים רכים.
2
כותשים שום ופלפל חריף במכתש ועלי רחב, מוסיפים את גרגירי חומוס המבושלים למעט כוס אחת ששומרים להגשה, מוסיפים מיץ לימון, טחינה ומלח וכותשים למחית גסה.
מכינים את הגרבלעך
3
מטגנים את בשר הטלה במחבת יבשה 12־15 דקות על אש בינונית עד שהבשר פריך ובמחבת יש כמות נאה של שומן שניגר מהבשר. מתבלים בזרעי כוסברה, זרעי כמון, פלפל שחור וכורכום, מערבבים 2־3 דקות ומוציאים מהמחבת בעזרת כף מחוררת (משתדלים שכמה שיותר שומן יישאר).
4
קורעים את הפיתות לחתיכות גסות, מוסיפים למחבת ומטגנים בשומן הטלה במשך 2־3 דקות להזהבה.
מכינים את סחוג הבזיליקום
5
כותשים את כל מרכיבי הסחוג למחית גסה ואחידה במכתש ועלי. מעבירים את המסבחה לצלחות הגשה, מניחים מעל את גרגירי החומוס ששמרנו בצד, פיתות צלויות וסחוג בזיליקום. מפזרים מעל את הגרבלעך ומגישים.