מתכון

מקלות זיתים וגבינה של "לחמים"

הגרסה הביתית לאחד המאפים המבוקשים במאפייה התל אביבית

64,353 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
מקלות זיתים וגבינה של "לחמים". צילום: דניאל לילה
מקלות זיתים וגבינה של "לחמים". צילום: דניאל לילה

אורי שפט, האופה הראשי והבעלים של “לחמים”, מביא את הגרסה הביתית לאחד הפריטים המבוקשים במאפייה התל אביבית.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

לתוספות:

אופן ההכנה

1

יוצקים מים לקערת מיקסר, מפוררים פנימה את השמרים ומערבלים. מוסיפים קמחים, מערבלים ומוסיפים מלח ושמן. מערבלים לאיחוד החומרים לבצק.

2

לשים את הבצק כ-10 דקות.

3

מערבבים זיתים, גבינה, שום וקמח דורום.

4

מוסיפים את תערובת הזיתים והגבינה לבצק. הכי נוח לשלב אותם על ידי חיתוך הבצק תוך כדי החדרתם לבצק.

5

יוצרים כדור ומניחים בקערה מכוסה לתפיחה ראשונה של כ-20 דקות.

6

מקמחים משטח עבודה, מרדדים את הבצק למלבן ברוחב 30 ס"מ ועובי 4-3 ס”מ. חותכים לרצועות ומניחים בתבניות אפייה מרופדות בנייר אפייה.

7

מתפיחים עוד כ-30 דקות.

8

מחממים תנור ל-200 מעלות.

9

אופים 15 דקות, או עד שהמקלות זהובים.


לחמים [חשמונאים 99 תל אביב, טל’ 03-5618111]