מתכון

מרק וואטרזוי

למרק הבלגי הזה אין ממש חוקים. פשוט זורקים לסיר כל ירק שורש, נתח בשר ועשב תיבול שיש בבית, וזה תמיד יוצא טוב

יוני 2019
וואטרזוי של נעם דקרס. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן
וואטרזוי של נעם דקרס. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן

אני אוהב להוסיף נתח דג ועלים ירוקים בסוף הבישול ולהפוך את המרק לארוחה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

למרק

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את המרק

1

ממיסים חמאה בסיר גדול ומאדים את כל החומרים למעט ציר עוף, מלח ופלפל 10 דקות על להבה נמוכה עד לריכוך.

2

יוצקים ציר, ממליחים ומפלפלים, מגבירים להבה ומביאים לרתיחה עדינה. מבשלים ללא כיסוי כ-30 דקות על להבה בינונית-נמוכה עד שהגזר מתרכך.

3

נפטרים מהפטרוזיליה, התימין ועלי הדפנה. המרק נשמר עד 4 ימים במקרר.

צורבים את הדג, מסמיכים את המרק ומגישים

4

מחממים חמאה במחבת. מתבלים את הדג במלח וצולים דקה מכל צד על להבה בינונית. מצננים, מפרקים לפיסות גדולות ומערבבים עם החסה. מביאים את המרק לרתיחה עדינה, טועמים ומתקנים תיבול.

5

מערבבים חלמונים ושמנת ומוסיפים להם מצקת מהמרק החם תוך כדי ערבוב. יוצקים את תערובת החלמונים למרק לאט ותוך כדי ערבוב וממשיכים לבשל תוך ערבוב כ-2 דקות עד שהמרק מסמיך מעט.

6

מוזגים מהמרק לצלחות הגשה ומניחים במרכז כל צלחת חופן מתערובת החסה והדג. מפזרים מעט פטרוזיליה קצוצה ומגישים.