מתכון

מרק מלון ופירות יער קפואים

מרק פירות קר בשיטת הכנה שמשאירה מקסימום טעמים של הפרי ומרק צלול ועדין

דצמבר 2018
קונסומה מלון ופירות יער קפואים של מיכל בוטון. צילום: אנטולי מיכאלו סטיילינג: אינה גוטמן
קונסומה מלון ופירות יער קפואים של מיכל בוטון. צילום: אנטולי מיכאלו סטיילינג: אינה גוטמן

מיכל בוטון: "את שיטת הכנת הקונסומה מפירות למדתי לפני כמה שנים מהקונדיטורית מיה רביבו. הבישול האיטי של המלון בבן מארי מעניק את הטעמים העמוקים, והקירור הממושך משלים את מיצוי הטעמים".

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

להגשה

אופן ההכנה

1

מניחים בקערת נירוסטה או זכוכית את קוביות המלון ואת החלק הפנימי עם המיצים והגרעינים. מוסיפים סוכר ומיץ לימון ומלפפים היטב בניילון נצמד כך שלא יישאר אף חלק חשוף. ממלאים סיר במים ומניחים עליו את הקערה המנוילנת. מניחים את הסיר על אש קטנה ומבשלים כך כ־4 שעות. אם המים מתאדים מוסיפים עוד מים לסיר.

2

מסננים את המלון במסננת דקה ומשהים כשעה להגרת נוזלים. מעבירים את נוזל המלון המסונן למקרר ל־5 שעות לפחות.

3

מוזגים את קונסומה המלון לכלים אישיים ושמים בכל אחד מהם מעט פירות יער קפואים וקוביית קרח גדולה.