מתכון

מרק עם קציצות דגים

הבסיס של המרק הזה הוא ציר דגים עשיר ובעל טעמים עמוקים בסגנון בויאבז

2,008 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2021
מרק עם קציצות דגים של שף אסף גבאי. צילום: נועם פריסמן
מרק עם קציצות דגים של שף אסף גבאי. צילום: נועם פריסמן

"במסעדה אנחנו מגישים את המרק הזה עם פירות ים, אבל כדי להתאים אותו לארוחת ראש השנה כשרה, החלפתי את פירות הים בקציצות דגים".

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציר דגים

לקציצות

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את ציר הדגים

1

מחממים שמן זית בסיר גדול ומטגנים את כל הירקות, למעט עגבניות, תוך כדי ערבוב 10 דקות, עד שהם מזהיבים. מוסיפים את העגבניות, שני סוגי דג, ערק, תבלינים ומים ומערבבים. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה לנמוכה, מבשלים 40 דקות ומסננים לסיר.

מכינים את הקציצות

2

מערבבים את כל החומרים בקערה גדולה ומעצבים קציצות עגולות בגודל כדורי פינג פונג (כ-40 גרם האחת).

3

מוסיפים את הקציצות למרק, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה לנמוכה ומבשלים 15 דקות, עד שהן מתרככות ומוכנות.

4

יוצקים את המרק לקערה, מוסיפים ארבע קציצות, מפזרים עלי כוסברה ומגישים.