מתכון

נאסי גורנג (אורז מטוגן)

מנה אינדונזית של שאריות: מטגנים את האורז מאתמול במחית תיבול עשירה ומקפיצים בווק עד שהוא הופך פריך וקראנצ'י

3,663 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2019
נאסי גורנג (אורז מטוגן). צילום: shutterstock
נאסי גורנג (אורז מטוגן). צילום: shutterstock

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

למחית התיבול

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את מחית התיבול

1

מעבדים את כל החומרים במעבד מזון ב-5-4 פולסים למחית גסה. מעבירים מחצית מהמחית לקערה ואת המחצית השנייה מכסים ושומרים במקרר עד שלב הטיגון.

2

מוסיפים חזה עוף לקערה עם המחית ומערבבים. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים ועד 4 שעות.

מטגנים את העוף והאורז

3

מחממים שמן קוקוס בווק או במחבת רחבה ומטגנים-מערבבים את המחצית הנותרת של המחית כ-1/2 דקה על להבה גבוהה.

4

מוסיפים את נתחי העוף ומקפיצים 3-2 דקות עד שצבעו של העוף נאטם.

5

מוסיפים אורז ומערבבים במהירות 4-3 דקות עד שהאורז חם מאוד. מוסיפים קטשפ מאניס או רוטב סויה, מערבבים ומסירים מהכיריים.

להגשה

6

מטגנים ביצי עין בשמן קוקוס (רצוי להפוך אותן בדקת הטיגון האחרונה). מעבירים את תערובת האורז והעוף לקעריות, מניחים על כל מנה ביצת עין ומפזרים בצל ירוק. מגישים לצד קעריות של קטשפ מאניס ורוטב סמבל.

לגיוון

7

לנאסי גורנג טבעוני, משרים קוביות טופו במחית התיבול (אותה מכינים ללא מחית השרימפס) 4-2 שעות, מקפיצים את הטופו 3 דקות ומוותרים על ביצי העין.