מתכון

נזיד מפואר של עדשים שחורות

נזיד טבעוני בריא ומזין עם טעמים מורכבים וארומה מענגת

29,324 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
נזיד מפואר של עדשים שחורות של מרכז החוויה הטבעונית. צילום: שרית גופן
נזיד מפואר של עדשים שחורות של מרכז החוויה הטבעונית. צילום: שרית גופן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לזמן מוגבל! הנחה מיוחדת של 20% נוספים על מחבתות, סירים, תבניות וכלי עזר לבישול של פיירקס ו-TEFAL עכשיו ב-THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

אופן ההכנה

1

מבשלים את העדשים השחורות כ-20 דקות.

2

קוצצים את הבצל הסגול ומטגנים בסיר בשמן זית עד השחמה קלה. מוסיפים את זרעי הכמון, זרעי הכוסברה ותרמילי ההל עד שהם מעלים ניחוח.

3

מגררים את הגזר בפומפייה גסה וחותכים את תפוח האדמה לקוביות קטנות. מוסיפים את הגזר ותפוח האדמה לסיר הבצל והתבלינים וממשיכים לטגן ולערבב.

4

מפזרים מלמעלה את שאר התבלינים וממשיכים לערבב.

5

טוחנים במעבד מזון את שיני השום, העגבניות, הג'ינג'ר והצ'ילי. מוסיפים את התערובת ואת העדשים השחורות לסיר, מביאים לרתיחה ומוסיפים מעט מים עד כדי כיסוי.

6

מנמיכים את האש ומבשלים כ-20-30 דקות. אם חסרים נוזלים בתבשיל, מוסיפים מעט מים.