• לרכישת מנוי למגזין
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Contact
השולחן
  • מתכונים
  • מסעדות
  • חדשות
  • כתבות
  • טורים
  • אפייה
  • סופשבוע טעים
  • מתכונים לשבועות
  • עוגת גבינה
  • עוד
    • מרקים
    • בריא
    • בראנץ'
    • פסטה
    • בשר
    • דגים
    • טבעוני
    • גבינות
    • קינוחים
    • יין ואלכוהול
    • תוכן מקודם

ניוקי סולת בשתי גרסאות

מקודם

כשמכינים ניוקי סולת, אין צורך להתעסק עם הכנת פירה, גלגול וחיתוך; כל מי שהכין אי פעם דייסת סולת - יצליח

מאת שף יוגב ירוס
יולי 2020
ניוקי סולת בשתי גרסאות  שף: יוגב ירוס צילום: דן לב, סטיילינג: גיא כהן
ניוקי סולת בשתי גרסאות שף: יוגב ירוס צילום: דן לב, סטיילינג: גיא כהן
  • 7-6 מנות
  • 35 דקות+קירור
  • קל
  • כשר
  • צמחוני
  • Facebook
  • Pinterest
  • Email
  • הדפסה
  • 0שיתופים
  • 12,353צפיות

הגרסה המתוקה היא משהו שרק ילדים יכולים להמציא, אבל היא התגלתה כהברקה, עם טעמים ומרקם שמזכירים בסבוסה.

שימו לב: יש צורך בשעה קירור לפחות. אפשר להכין מראש את תערובת הניוקי ולשמור במקרר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

מחבתות, סירים, תבניות וכלי עזר לבישול של פיירקס ו-TEFAL עכשיו בהנחה מיוחדת THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

לניוקי

לגרסה המלוחה

לגרסה מתוקה

לאפייה

לרוטב פטריות

לקרמל נקטרינות

להגשת הניוקי המתוק

אופן ההכנה

לניוקי

1

מביאים חלב, שמנת ואגוז מוסקט לסף רתיחה בסיר רחב. טורפים פנימה סולת ומבשלים תוך כדי ערבוב כ-15 דקות עד שהתערובת סמיכה מאוד, במרקם של בצק. מוסיפים חמאה תוך כדי ערבוב, מסירים מהאש ומוסיפים חלמונים תוך כדי טריפה מהירה (אחרת החלמונים ייקרשו). מוסיפים מלח ו-2 כפות פרמזן (לגרסה מלוחה) או 2 כפות סוכר (לגרסה מתוקה) ומערבבים.

2

מעבירים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים לגובה של כ-2 ס"מ. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות ועד 3 ימים.

3

מחממים תנור ל-200 מעלות, מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותה במעט חמאה רכה. קורצים מתערובת הניוקי עיגולים קטנים בקוטר 2 ס"מ (או חותכים לריבועים בסכין) ומניחים בתבנית. מברישים את הניוקי ביתר החמאה, מפזרים מעל את יתר הפרמזן (לגרסה מלוחה) או יתר הסוכר (לגרסה מתוקה) ואופים כ-10 דקות עד שהניוקי מזהיבים יפה.

מכינים רוטב פטריות ומגישים את הגרסה המלוחה

4

מכינים רוטב פטריות ומגישים את הגרסה המלוחה: ממיסים חמאה במחבת רחבה, מטגנים פטריות עד שהן מזהיבות ומתבלים במלח ופלפל. במחבת נפרדת מחממים רוטב פטריות. מעבירים את הרוטב לצלחות הגשה ומסדרים מעליו את הפטריות הצרובות והניוקי המלוח. מפזרים שבבי פרמזן ומגישים.

מכינים קרמל נקטרינות ומגישים את הגרסה המתוקה

5

מחממים שמן זית במחבת ברזל כבדה מוסיפים נקטרינות כשהצד החתוך פונה מטה וצורבים כ-3 דקות, עד שהן מקבלות גוון שחום עמוק. מפזרים סוכר סביב הנקטרינות וממשיכים לבשל כחצי דקה. מוסיפים מים בזרם דק, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-5 דקות, עד לקבלת קרמל סמיך. מצננים לטמפרטורת החדר.

6

מעבירים את הניוקי המתוק לצלחות הגשה, יוצקים מעליו קרמל, מניחים לצידו נקטרינות צלויות וקצפת ומגישים.


  • קל
  • כשר
  • צמחוני
  • מתכונים לילדים
  • ניוקי
  • ארוחות ערב
  • במטבח עם הילדים
  • פסטה
  • פטריות
  • סולת
  • אוכל איטלקי
  • מתכונים לאירוח
  • קינוחים
  • עוגת סולת
  • חלב מועשר
  • שמנות מתוקות
  • רוטבי שמנת
  • שמנת לבישול
  • מתכונים ממומנים
  • סיפור משפחתי

ערוצי תוכן

  • מתכונים
  • מסעדות
  • חדשות
  • אנשים
  • טורים
  • בריא
  • מיוחד
  • יין ואלכוהול
  • קפה

מיוחדים

  • אפייה
  • בשר ישראלי
  • דגים
  • טבעוני
  • מרקים
  • גבינות
  • קינוחים
  • פסטה

שירות לקוחות

  • שירות למנויי המגזין
  • לרכישת מנוי
  • תנאי שימוש
  • מדיניות פרטיות
  • הצהרת נגישות
  • כתבו לנו

יובל סיגלר תקשורת בע״מ

  • אודות ״השולחן״
  • המערכת
  • פרסום ושיתופי פעולה
  • תוכן מקודם
  • אתרים נוספים בקבוצה:
  • Timeout.co.il
  • Atmag.co.il
  • Thespoiler.co.il
© יובל סיגלר תקשורת בע"מ 2022
Designed, Developed and Powered by RGB Media
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של מגזין "השולחן" עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 39.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!