מתכון

סוּבּייה – משקה מגרעיני מלון

היוונים מכנים אותו פפיטאדה והתורכים - סובייה. את מלאכת איסוף הגרעינים מתחילים חודשים קודם

13,267 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2016
סוּבּייה - משקה מגרעיני מלון. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה גון אסיף
סוּבּייה - משקה מגרעיני מלון. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה גון אסיף

במשפחות של יהודי יוון ותורכיה וגם במשפחות ס”ט ירושלמיות שוברים את הצום עם משקה מגרעיני מלון מיובשים, מתובל במי ורדים או במי פריחת הדרים. מתקבל משקה בגוון חלבי, מרווה במיוחד עם טעם של פעם בשנה. איריס גלברט, מפיקת המגזין, שחזרה עבורנו את המתכון המשפחתי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

אופן ההכנה

1

שוטפים את זרעי המלון היטב דרך מסננת. מפזרים בשכבה אחת על תבנית ומניחים לייבוש כיומיים, בסיועה של השמש הקיצית. מאחסנים בכלי סגור.

יום לפני הצום

2

: כותשים את הזרעים במכתש ועלי או במעבד מזון ושמים בבד גזה או חיתול בד. שורים את הבד בקערה עם מים צוננים במקרר כ-4 שעות.

3

נפטרים ממי השרייה ומשרים שנית ב-3 כוסות מים צוננים טריים. כעבור שעתיים סוחטים היטב את הגרעינים בעודם בבד החיתול לתוך מי השרייה. הנוזל שניגר מהזרעים הוא לבן אטום - חלבי.

בצאת הצום

4

: מוסיפים לנוזל סוכר ומי ורדים או מי פריחת הדרים לפי הטעם ומגישים צונן.

גיוון: מחליפים את מי הורדים במי זַהֵר (מי פריחת הדרים)