מתכון

סטייק וצ'יפס

המנה האהובה על עמית יאורי ז"ל, מתוך פרויקט מתכון עם זכרון

21,104 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2020
סטייק וצ'יפס. צילום: עדן דוד, פרויקט מתכון עם זכרון
סטייק וצ'יפס. צילום: עדן דוד, פרויקט מתכון עם זכרון

המנה האהובה על עמית יאורי ז"ל, מתוך פרויקט מתכון עם זכרון.

משפחתו מספרת: "עמית הונצח במגוון דרכים שרובן קשורות לספורט, שהיה מאוד משמעותי בחייו – קבוצת העצמה בעזרת ספורט לבני נוער, שביל לרכיבת אופניים ומרוץ שנתי במסלול הריצה החביב על עמית".
המנה האהובה עליו היא גם דרך מקסימה להנציח את זכרו.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לצ'יפס

אופן ההכנה

מטגנים את הצ'יפס

1

מחממים שמן לטיגון עמוק (השמן צריך לבעבע בעדינות סביב כף עץ שמכניסים אליו). מטגנים את הצ'יפס עד שהם מזהיבים יפה. רצוי לטגן ב-3-2 סבבים, כדי שטמפרטורת השמן לא תרד יותר מדי. מוציאים לנייר סופג בעזרת כף מחוררת וממליחים.

לקראת סיום הטיגון, מכינים את הסטייק:

2

מלהיטים מחבת פסים על אש גבוהה. צולים סטייקים כ-5 דקות מצדם אחד, תוך כדי שלוחצים אותם קלות למחבת, עד שהם מקבלים פסי חריכה. הופכים את הסטייקים לצד השני וצולים כ-3 דקות נוספות, למידת העשייה הרצויה. זורים מלח גס ומגישים מיד.

על עמית ז"ל

עמית נפל בקרב במבצע 'צוק איתן' ביום שישי כ"ח בתמוז תשע"ד (25.7.2014).עמית היה בן 21 בנפלו. הוא הובא למנוחת עולמים בבית העלמין הצבאי בהר הרצל, ירושלים. הותיר הורים, אחות ואח.

לעמוד ההנצחה של עמית