אחסון: הבקבוק יישמר בפינה מוצלת עד חצי שנה או במקרר עד שנה. אחרי הפתיחה שומרים בקירור עד חודשיים.
הצעות הגשה: כסירופ לעוגה בחושה, מעל גלידות וניל, מעל מרנג וסלט פירות, כחלופה לדבש או סוכר בוויניגרטים או כחלק מקוקטייל.
עיקור הבקבוק: ממלאים סיר גדול במים ומביאים לרתיחה. מכניסים את הבקבוק למים הרותחים למשך עשר דקות. מוציאים ומניחים על רשת לצינון וייבוש מלא.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מבשלים בסיר סברס, סוכר ומים 30 דקות על להבה בינונית עד שהפירות מתרככים, מגירים שפע נוזלים ומתחילים להתפרק.
2
טוחנים את הפירות המבושלים בבלנדר, מסננים במסננת מרופדת בבד חיתול או במסננת צפופה.
3
מחזירים לבישול על להבה נמוכה כ־40 דקות, מצננים ויוצקים לבקבוק זכוכית מעוקר.