מתכון

סירופ סברס קיצי

אני אוהבת את הטעם של הסברס והוא נעלם כליל אחרי הקיץ. הסירופ הזה מרכז את הטעם שלו וככה אני נהנית ממנו עוד קצת

1,541 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
סירופ סברס קייצי של רינת צדוק. צילום: שני בריל
סירופ סברס קייצי של רינת צדוק. צילום: שני בריל

אחסון: הבקבוק יישמר בפינה מוצלת עד חצי שנה או במקרר עד שנה. אחרי הפתיחה שומרים בקירור עד חודשיים.

הצעות הגשה: כסירופ לעוגה בחושה, מעל גלידות וניל, מעל מרנג וסלט פירות, כחלופה לדבש או סוכר בוויניגרטים או כחלק מקוקטייל.

עיקור הבקבוק: ממלאים סיר גדול במים ומביאים לרתיחה. מכניסים את הבקבוק למים הרותחים למשך עשר דקות. מוציאים ומניחים על רשת לצינון וייבוש מלא.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מבשלים בסיר סברס, סוכר ומים 30 דקות על להבה בינונית עד שהפירות מתרככים, מגירים שפע נוזלים ומתחילים להתפרק.

2

טוחנים את הפירות המבושלים בבלנדר, מסננים במסננת מרופדת בבד חיתול או במסננת צפופה.

3

מחזירים לבישול על להבה נמוכה כ־40 דקות, מצננים ויוצקים לבקבוק זכוכית מעוקר.