מתכון

סלט וייטנאמי

אם מוסיפים לסלט הזה רצועות של עוף או טופו, יש לכם ארוחה מלאה

38,965 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2019
סלט וייטנאמי של רותי רוסו. צילום: זוהר רון
סלט וייטנאמי של רותי רוסו. צילום: זוהר רון

מי שלא יכול לסבול ריח של רוטב הדגים (וחבל, כי הוא מדהים), יכול להמיר אותו בסויה דלת מלח.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב

אופן ההכנה

1

שמים את המים והסוכר בסיר קטן ומבשלים עד שהסוכר נמס. מערבבים את כל חומרי הרוטב ומתקנים תיבול לפי הטעם. שומרים במקרר.

2

יוצקים חלק מהרוטב על גפרורי הגזר ונותנים לו לעמוד בפנים בין חצי שעה לכמה ימים (במקרר).

3

מערבבים בקערה את האטריות, הגזר, הקולרבי והעגבניות. יוצקים מעט רוטב ומערבבים היטב, הכי טוב עם הידיים.

4

מוסיפים את עשבי התיבול ונותנים עוד ערבוב עדין אחד. מסדרים בקערה ומפזרים מלמעלה את הבוטנים הקלויים והצ'ילי החריף.