מתכון

סלט ירוק עם מלון ופטה

גרסה טעימה ומרעננת לסלט הירוק הגדול, שבמיוחד בקיץ הוא פריט חובה בכל ארוחה. אם אין כף פריזיאן, חותכים לקוביות

סלט ירוק עם מלון ופטה. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
סלט ירוק עם מלון ופטה. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

נסיך פירות הקיץ
פרי או ירק? מבחינה בוטאנית המלון הוא בן למשפחת הדלועים, שממנה יצאו גם המלפפון, הדלעת, הקישוא והאבטיח; אבל אנחנו מתייחסים אליו כאל פרי.
היסטוריה בימי רומי העתיקה התייחסו אל נסיך פירות הקיץ כאל ירק, תיבלו והגישו במרק ובתוך תבשילים. רק בתקופת הרנסאנס הוא זכה להיות מוכר בגרסה המתוקה שלו.
במטבח גם אם בא לכם לאכול אותו מתובל, אל תנסו לבשל אותו כי הוא עלול להימס. צלייה או הקפצה יכולים לעבוד רק בזנים מסוימים כמו הכתומים המוצקים.
בריאות המלון מכיל כ-92% נוזלים וכ-8% סוכר. הוא מרווה, מצנן ומסייע לפינוי המעי. יש בו חומצה פולית, אשלגן, מגנזיום, ויטמין B ויותר ויטמין C מאשר בתפוז. את הבטא קרוטן תמצאו בעיקר במלון הכתום.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

לרוטב

אופן ההכנה

1

מערבבים את חומרי הרוטב עם המלון ומניחים ל-10 דקות לספיגת טעמים.

2

לפני ההגשה מערבבים עם העלים, מפזרים גבינה ומגישים.

באותה שיטה מכינים: סלט מלון עם רוקפור ותרד: מחליפים את הפטה ברוקפור ואת העלים — בעלי תרד. מתבלים ב-2 כפות חומץ בלסמי, 3 כפות שמן זית וכף דבש.