מתכון

סלט מנגולד וחומוס

במטבחים צפון אפריקאיים תמצאו סלטים של חומוס ומנגולד, אבל הסלט הזה שונה גם בגלל שיטת הבישול וגם בגלל נוכחות החומץ

52,500 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
סלט מנגולד וחומוס של הדסה קו-אל. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
סלט מנגולד וחומוס של הדסה קו-אל. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

אופן ההכנה

1

מטגנים בצלים בסיר רחב עם שמן 8-7 דקות על להבה בינונית עד הזהבה.

2

מוסיפים מנגולד, מלח ופלפל שחור גרוס, מטגנים כ-2 דקות ומוסיפים חומוס. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות עד שהחלק הלבן של המנגולד מתרכך.

3

מוסיפים כמון וחומץ, מערבבים ומכבים את הלהבה. מצננים כ-10 דקות ומוסיפים שום. מגישים קר כמנה ראשונה ואפשר גם לחמם ולהגיש כתוספת.