מתכון

סלט עדשים שחורות עם בטטות ופיצוחים

שידוך בין בטטה לעדשים יוצר סלט מופלא ועשיר שיכול להיות ארוחה שלמה

270,131 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2017
סלט עדשים שחורות עם בטטות ופיצוחים. צילום: רחלי קרוט
סלט עדשים שחורות עם בטטות ופיצוחים. צילום: רחלי קרוט

סלט קליל לימי חול שבהם מתחשק לאכול מנות פחות כבדות

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

לרוטב (מספיק ל-2 סלטים):

אופן ההכנה

1

מבשלים את העדשים במים רותחים במשך כ- 15-20 דקות, עד שהעדשים רכות אבל לא מאבדות את צורתן. מסננים.

2

מקלפים את הבטטה וחותכים לקוביות בגודל ס"מ.

3

במחבת רחבה מטגנים את קוביות הבטטה בשמן זית במשך כ- 3 דקות. מתבלים בצ'ילי, פפריקה ומלח וממשיכים לטגן, תוך כדי ערבוב, עד שקוביות הבטטה מזהיבות ומתרככות. מעבירים לקערה עם העדשים.

4

באותה מחבת שבה טיגנתם את הבטטה (זה בסדר אם נשאר בה מעט שמן), מטגנים את כל האגוזים: פיסטוקים, פקאנים, אגוזי קשיו ואגוזי מלך עד שהם מזהיבים.

5

מצננים על קרש חיתוך ורק אחרי שהם מתקררים לגמרי קוצצים גס.

6

קוצצים גס את הכוסברה והנענע וקוצצים את הבצל הירוק לרצועות דקות.

7

מערבבים בצנצנת את מצרכי הרוטב פרט לשום. מגרדים את השום על החלק הדק בפומפייה לתוך הצנצנת ומנערים היטב.

8

לתוך הקערה עם העדשים והבטטה מוסיפים את עשבי התיבול והאגוזים ומערבבים. מזלפים 2־3 כפות מהרוטב ומערבבים בעדינות.