מתכון

סלט פורל עם פול ירוק, פלפלים מטוגנים ועלי באטל

סלט עם העקרונות המסורתיים של המטבח התאילנדי ומיושם על חומרי הגלם המקומיים

1,066 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
סלט פורל עם פול ירוק, פלפלים מטוגנים ועלי בטל של לילך רווה. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר
סלט פורל עם פול ירוק, פלפלים מטוגנים ועלי בטל של לילך רווה. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר

באטל, הנקרא גם וויילד פפר (wild pepper), הוא ירק עם עלים ירוקים מבריקים, חלקים ובעלי מרקם פריך ונגיס. טעמו רענן וחריף
במידה. אפשר להשיגו בשוקי איכרים או ב"עלה הביתה". אם לא מצאתם, החליפו בנענע. במקום הפורל אפשר להשתמש בלברק, דניס או סלמון.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב

לסלט

אופן ההכנה

מכינים את הדג

1

מפזרים מלח גס על הפורל משני צדיו.

2

מחממים שמן בגובה 1 ס"מ במחבת טפלון על להבה בינונית-גבוהה ומטגנים את הפורל - לא מזיזים את הדג במשך 3 דקות - ואז הופכים בעדינות ומטגנים 3-2 דקות נוספות. העור צריך להיות פריך ובצבע זהוב עמוק.

3

מצננים כמה דקות (כך שאפשר יהיה לטפל בו בידיים), מסירים את העור, קורעים לפיסות גסות ומצננים לטמפ' החדר.

חולטים את הפול

4

אם משתמשים בפול טרי - מוציאים אותו מהתרמילים, חולטים את הפולים (טריים או קפואים) בשפע מי מלח כדקה, מעבירים למי קרח ומקלפים את הפולים מהקליפה הדקה.

מטגנים את הפלפלים

5

מביאים לרתיחה שמן לטיגון עמוק בסיר קטן, מוסיפים את הפלפלים ומכבים את הלהבה. לאחר כחצי דקה מוציאים את הפלפלים ומצננים על נייר סופג. את השמן הנותר שומרים לתיבול סלטים, מרקים או תבשילים.

מכינים את הרוטב

6

כותשים במכתש ועלי סוכר דקלים עד שהסוכר נמס. סוחטים את הליים, מוסיפים את השאריות והקליפות וכותשים קלות. מוסיפים רוטב דגים וכותשים עד לקבלת מחית אחידה. מפוררים פנימה את הפלפלים המטוגנים (מומלץ להשתמש בכפפות), מוסיפים קרם קוקוס, כותשים, טועמים ומתקנים תיבול.

מרכיבים את המנה

7

מערבבים את חומרי הסלט והפול עם הרוטב. מניחים מעל את נתחי הדג.