מתכון

סלט פפאיה ירוקה

הוא קר, פריך, מתקתק ומספיק חריף בשביל לצנן את הגוף בלי לשרוף את הפה. חפשו אחרי הפפאיה הירוקה בשווקים

75,939 בשלנים התעניינו במתכון זה
סלט פפאיה ירוקה. צילום: shutterstock
סלט פפאיה ירוקה. צילום: shutterstock

אם לא תמצאו פפאיה, החליפו במלפפון ירוק (ללא התוכן הפנימי שלו).

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב:

להגשה:

אופן ההכנה

1

קולפים את הפפאיה בעזרת סכין טורנה או קולפן ומגלפים ממנה רצועות דקיקות בעזרת קולפן משונן (ליצירת ז'וליינים) או מגררים על פומפייה גסה (או במעבד מזון עם דסקית מתאימה). מניחים את רצועות הפפאיה בקערה עם מי קרח למשך 30 דקות.

2

בינתיים חולטים תרמילי אפונה או שעועית בסיר עם מי מלח רותחים 2 דקות לריכוך. מסננים ומעבירים למי קרח לעצירת הבישול. מסננים שוב וחוצים לאורך או משאירים שלמים.

3

מערבבים את חומרי הרוטב בקערה.

4

מסננים את הפפאיה ומערבבים בקערה עם הרוטב, האפונה, נבטי שעועית ועגבניות שרי ומועכים מעט למיצוי הטעמים.

5

מוסיפים כוסברה וקשיו ומגישים.

גיוון: מוסיפים לסלט 100 גרם אטריות שעועית (המכונות גם צלופן או זכוכית) או אטריות אורז דקיקות שהושרו במים עד לריכוך.