מתכון

סלט קינואה ופירות יבשים בויניגרט סילאן תפוזים

סלט טבעוני עשיר בטעמים. דרך נהדרת ליהנות מהקינואה, שיש לה המון ערכים תזונתיים

25,319 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
סלט קינואה ופירות יבשים בויניגרט סילאן תפוזים של תום פרנץ. צילום וסטיילינג: אפיק גבאי
סלט קינואה ופירות יבשים בויניגרט סילאן תפוזים של תום פרנץ. צילום וסטיילינג: אפיק גבאי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לויניגרט סילאן

אופן ההכנה

1

שוטפים היטב את הקינואה תחת מים זורמים למניעת מרירות.

2

מביאים לרתיחה בסיר 2 כוסות מים ו-½ כפית מלח. כשהמים רותחים מוסיפים פנימה את הקינואה. מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-15 דקות עד שהקינואה רכה. מסננים ממים עודפים אם יש, ומשהים במסננת כ-15 דקות. מפזרים על גבי צלחת גדולה או שתיים (כך הקינואה מתייבשת קצת) ומצננים לטמפרטורת החדר.

לרוטב

3

מערבבים את כל מרכיבי הרוטב. שומרים בצד עד השימוש.

להרכבת הסלט

4

מכניסים את הקינואה לקערה גדולה. מוסיפים את הבצל הירוק, הסלרי, עשבי התיבול, האגוזים והפירות יבשים. מערבבים היטב.

להגשה

5

יוצקים את הרוטב ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.