מתכון

סלט רשאד וצנוניות

השימוש בשמן חמניות הוא בהשראת המטבח הפולני של סבתי, והוא שידוך מעולה לרשאד וצנוניות

7,637 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2020
סלט רשאד וצנוניות של ארז קומרובסקי. צילום: מתן שופן
סלט רשאד וצנוניות של ארז קומרובסקי. צילום: מתן שופן

שוב, ומצטער אם אני טורד את מנוחתכם עם אילן היוחסין המשפחתי…  אימא של סבא שלי, וכל הדורות שקדמו לה באוקראינה, השתמשו בשמן חמניות לא מזוכך – זה "שמן הזית של הרוסים". אם אתם לא משתמשים בו באופן קבוע, אתם צריכים להתבייש. 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מעבירים לקערת ערבוב רשאד, צנוניות ופלפל ירוק חריף. יוצקים שמן חמניות ומיץ לימון ובוזקים מלח ופלפל לבן. מערבבים קלות ומעבירים לכלי הגשה. מפזרים גרעיני חמנייה ומגישים.