מתכון

סלט שעועית מנומרת, אגוזים ורימונים

התנועה בין המתיקות של הרימונים לטעמו העז של החומץ ועוקצנות הבצל והכוסברה ממש מעירה את הפה

11,132 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
סלט שעועית מנומרת, אגוזים ורימונים של ננה שרייר. צילום: דניאל לילה
סלט שעועית מנומרת, אגוזים ורימונים של ננה שרייר. צילום: דניאל לילה

אל תוותרו על שמן החמניות הלא מזוכך – יש לו טעם של גרעיני חמנייה קלויים והוא מוסיף המון ארומה. חפשו אותו במעדניות רוסיות ובחנויות טבע והעדיפו שמן בכבישה קרה – הוא היקר בחבורת שמני החמניות, אבל הרבה יותר זול משמני האגוזים למיניהם.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

אופן ההכנה

1

מבשלים שעועית בסיר עם שפע מים לא מומלחים כשעה וחצי לריכוך. 10 דקות לפני תום הבישול מוסיפים מלח. מסננים ומצננים.

2

מערבבים את השעועית עם בצל, כוסברה, שני סוגי שמן, חומץ ותבלינים. מוסיפים אגוזים וגרגרי רימון, מערבבים בעדינות ומגישים.

3

שומרים עד יומיים בקופסה אטומה במקרר.