מתכון

סלט שעועית תאילנדית ושעועית צהובה עם טרטר עגל

הטכניקה בה כותשים את השעועית עם הבשר יוצרת מרקמים מפתיעים וקלים הפה

אוקטובר 2019
סלט שעועית תאילנדית ושעועית צהובה עם טרטר עגל של שף ארז קומרובסקי. צילום: דניאל לילה
סלט שעועית תאילנדית ושעועית צהובה עם טרטר עגל של שף ארז קומרובסקי. צילום: דניאל לילה

המכתש בעצם מחליף את פעולת השיניים הראשונית. בדרך כלל אנחנו אוכלים שעועית שלמה ומבושלת; כאן אנחנו שוברים את השעועית בעלי ומכתש ואין צורך בבישול.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

אופן ההכנה

1

כותשים פלפל קשמירי וזרעי כמון במכתש לקבלת אבקה. מוסיפים שום וכותשים עד שהוא נמעך לגמרי. מוסיפים 2 סוגי שעועית וכותשים רק עד שהם שבורים.

2

מוסיפים מלח, נאם פלא ומיץ לימון ומערבבים תוך כדי מעיכה כדי שהתיבול ייכנס לשעועית. מוסיפים בשר קצוץ ובזיליקום וכותשים אותם תוך כדי מעיכה וערבוב.