מתכון

סלט תפוחי אדמה, בצל סגול וחזה אווז מעושן על הגריל

סלט תפוחי אדמה הוא אזרח של כבוד במטבח המזרח אירופאי והוא מושלם כתוספת לבשר על האש

1,518 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2019
סלט תפוחי אדמה, בצלים סגולים וחזה אווז מעושן על הגריל של יוסי שרף. צילום: דניאל לילה . סטיילינג: עמית פרבר
סלט תפוחי אדמה, בצלים סגולים וחזה אווז מעושן על הגריל של יוסי שרף. צילום: דניאל לילה . סטיילינג: עמית פרבר

הגרסה הזו רחוקה מהמקורית משופעת המיונז, והיא מורכבת מבצל חרוך, תפוחי אדמה ופיסות צלויות של חזה אווז מעושן. את הסלט הזה אני מכין בכל ארוחת גריל – רומנית או לא. אם רוצים לקחת אותו לכיוון יותר רענן, אפשר להוסיף לו צרור ארוגלה קצוץ או פרוסות דקיקות של צנונית.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מביאים לרתיחה תפוחי אדמה עם מים בסיר ומבשלים כ-15 דקות לריכוך חלקי. מסננים ומייבשים.

2

מניחים את תפוחי האדמה ובצלים בקליפתם על גריל לוהט ומכסים במכסה. צולים כ-15 דקות עד שהבצלים מתרככים לגמרי ומקבלים סימני חריכה.

3

מניחים על הגריל חזה אווז וצורבים 5 דקות מכל צד.

4

חותכים גס את כל הרכיבים ושמים בקערת הגשה. מוסיפים שום ופרוסות צ'ילי, מתבלים בשמן זית, מלח ורוזמרין, מערבבים ומגישים מייד.