מתכון

סרדינים כבושים על תבשיל זיתים מבוקעים

ארוחה מרוקאית לעולם לא תהיה שלמה בלי תבשיל זיתים ארומטי. כאן הוא מצטרף לסרדינים שכבשנו בנוזלי הלימון הכבוש

6,976 בשלנים התעניינו במתכון זה
של יגאל אזולאי ואבי שטייניץ. צילום: דן לב. סטיילינג: טליה אסיף
של יגאל אזולאי ואבי שטייניץ. צילום: דן לב. סטיילינג: טליה אסיף

שימו לב: יש כאן מידה של השקעה בהכנת שני מרכיבי המנה, אבל החיבור ביניהם שווה את המאמץ.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסרדינים כבושים

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את הסרדינים הכבושים

1

מערבבים מלח גס עם נוזל הלימונים הכבושים ומורחים את התערובת על הסרדינים מבפנים ומבחוץ.

2

מניחים את הסרדינים זה על גבי זה בצנצנת ומכסים בשמן זית. הסרדינים מוכנים כעבור יום ויישמרו במקרר עד 4 ימים.

מכינים את תבשיל הזיתים

3

חולטים זיתים במים רותחים למשך דקה. מחליפים מים כדי להיפטר מהמרירות וחולטים דקה נוספת במים רותחים חדשים. מסננים.

4

מחממים סיר עם שמן. מוסיפים שום ופלפל חריף ומטגנים דקה-שתיים עד שעולה ניחוח. מוסיפים עגבניות, כמון, פפריקה, מלח, את הזיתים וכוס מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כשעה על להבה נמוכה מאוד עד לריכוך הזיתים.

5

מורידים מהכיריים, מצננים, מוסיפים כוסברה טרייה ומערבבים.

מרכיבים את המנה

6

מניחים את תבשיל הזיתים הקר בצלחות הגשה ומסדרים 3 סרדינים כבושים בכל צלחת. מטפטפים שמן ארגן ומעטרים בעלי כוסברה טריים.