מתכון

עגבניות ירוקות מותססות

אפשר להגיש אותן כמות שהן, או לחילופין לשלבן ברטבים שונים או להגיש עם פרוסות של דגים נאים

6,836 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
עגבניות ירוקות מותססות של רינת צדוק. צילום: שני בריל
עגבניות ירוקות מותססות של רינת צדוק. צילום: שני בריל

אחסון: הצנצנות האטומות של העגבניות המותססות יישמרו בקירור עד שנה גם אחרי הפתיחה.

הצעות הגשה: כחלק משולחן מזטים, קצוצות מעל דגים נאים (נוזל הכבישה יכול לשמש לכבישה עדינה של הדגים), טחונות לרסק עם מעט פלפל צ'ילי למטבל עבור בשרים או דגים צלויים.

עיקור הצנצנת: ממלאים סיר גדול במים ומביאים לרתיחה. מכניסים את הצנצנת למים הרותחים למשך עשר דקות. מוציאים ומניחים על רשת לצינון וייבוש מלא. כשמוציאים את הכבושים מהצנצנת עושים זאת רק בעזרת כף או מלקחיים נקיים (ולא בעזרת הידיים).

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מסדרים פרוסות עגבניות בשכבות בצנצנת מעוקרת (ראו הנחיות לעיקור לעיל), כאשר בין שכבה לשכבה מניחים שיני שום פרוסות וצ'ילי. ממלאים במים המסוננים, מוסיפים מלח ומעל שמיר, סוגרים ומנערים מצד לצד.

2

ממלאים שקית קטנה במים וקושרים. פותחים את הצנצנת מניחים את שקית המים מעל העגבניות כמשקולת (או כל משקולת אחרת). סוגרים את הצנצנת היטב, ומניחים במקום קריר ויבש ל־3־4 ימים. מדי יום פותחים לרגע את הצנצנת כדי לשחרר את הגז שנוצר כתוצאה מההתססה. מעבירים למקרר.