מתכון

עוגה בחושה עם סולת ותמרים

הבחושה הכי ריחנית שהיתה לי בתנור

2,833 בשלנים התעניינו במתכון זה
עוגה בחושה עם סולת ותמרים. צילום: אילן נחום | סגנון: אוריה גבע
עוגה בחושה עם סולת ותמרים. צילום: אילן נחום | סגנון: אוריה גבע

הבחושה הכי ריחנית שהיתה לי בתנור.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

מלית:

סירופ:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים את התבניות.

מכינים את המלית

2

: מחממים את חומרי המלית בסיר קטן לריכוך התמרים ולקבלת מרקם נוח לעבודה.

מכינים את העוגה

3

: מערבבים את החומרים היבשים והאגוזים בקערה גדולה.

4

בקערה שנייה מערבבים את החומרים הרטובים ומאחדים בין שתי הקערות. המרקם של התערובת צריך להיות סמיך.

5

יוצקים לכל תבנית 1/4 מבלילת העוגה, מעליה 1/2 מכמות המלית ומעל את יתרת הבלילה.

6

אופים 10 דקות. מנמיכים ל-160 מעלות ואופים עוד 35 דקות או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.

לקראת סוף האפייה מכינים את הסירופ

7

: מבשלים את החומרים 10 דקות על להבה בינונית לקבלת סירופ במרקם סמיך.

8

יוצקים את הסירופ החם על העוגות החמות ומניחים להן לספוג אותו ולהצטנן.