מתכון

עוגה מתפוזים שלמים

אין כמו ריח של עוגת תפוזים טרייה שנאפית בבית. כאן משתמשים גם בקליפה, והארומה עוצמתית במיוחד

18,386 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
עוגה מתפוזים שלמים. צילום: דניאל לילה | סגנון: רותם ניר
עוגה מתפוזים שלמים. צילום: דניאל לילה | סגנון: רותם ניר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מבשלים תפוזים על קליפתם במים במשך 15 דקות, עד שהם רכים. פורסים ומגלענים את התפוזים על קליפתם ומרסקים אותם במעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק.

2

מחממים תנור ל-180 מעלות.

3

מקציפים ביצים שלמות עם סוכר כ-10 דקות לקצף בהיר ואוורירי.

4

מערבבים את התפוזים עם שמן, קורנפלור, קמח וקוקוס בקערה. מאחדים את שתי התערובות בתנועות קיפול ויוצקים לתבנית עם חור משומנת.

5

אופים כ-40 דקות או עד שהעוגה מוכנה (בודקים עם קיסם שאמור לצאת יבש).