מתכון

עוגות סולת תפוזים אישיות

הסירופ מבוסס על מיץ תפוזים חמצמץ וגם קצת חמאה חומה, שנותנת ארומה אגוזית עדינה

פברואר 2016
עוגות סולת תפוזים אישיות
עוגות סולת תפוזים אישיות

מיכל בוטון גואלת את הבסבוסה המסורתית מהמכשלה המרכזית שלה – מתיקות היתר. "ביססתי את הסירופ על מיץ תפוזים חמצמץ והוספתי גם קצת חמאה חומה, שנותנת ארומה אגוזית עדינה."

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

לסירופ תפוזים:

להגשה:

אופן ההכנה

מכינים חמאה חומה:

1

ממיסים חמאה בסיר על להבה נמוכה. מניחים לחמאה להמשיך להתחמם כ-7 דקות עד שהיא מבעבעת ומקבלת צבע חום וריח אגוזי קל עולה מהסיר. מצננים מעט.

מכינים את העוגות:

2

מחממים תנור ל-160 מעלות.

3

מערבבים סולת, קוקוס, סוכר ואבקת אפייה. מוסיפים את החמאה החומה ורוויון ולשים בידיים כ-3-2 דקות לקבלת בצק אחיד. מוסיפים מלח ולשים עוד דקה-שתיים להטמעתו.

4

יוצרים מהבצק כדורים בגודל שקעי התבנית ומהדקים לתוך התבנית.

5

אופים 22 דקות עד שפני המאפה מזהיבים וקיסם הננעץ במרכזן יוצא יבש.

5 דקות לפני תום האפייה מכינים את הסירופ:

6

מביאים לרתיחה מיץ תפוזים וסוכר. מנמיכים להבה ומשאירים על בעבוע עדין עד שהעוגות יוצאות מהתנור.

7

מייד כשהעוגות יוצאות מהתנור יוצקים על כל אחת מצקת קטנה מהסירופ החם. כשהוא נספג יוצקים מצקת נוספת וכך פעם נוספת (סה"כ 3 פעמים). מניחים את העוגות לצינון לכ-10 דקות.

8

מניחים את התבנית על מגש. מניחים מעל מגש נוסף (או תבנית), אוחזים בשני המגשים והופכים — כך העוגות ייחלצו מהתבנית בקלות.

9

העוגות נשמרות עד 5 ימים בקופסה אטומה במקרר. מגישים עם פילטים של תפוז וקרם פרש.