מתכון

עוגיות סנדוויץ' ריבה ללא גלוטן

אם אין בעיה של גלוטן ניתן להכין את העוגיות האלה גם מקמח רגיל

3,443 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2021
כריכי ריבה של רות אוליבר. סטיילינג: טליה אסיף (צילום: דניאל לילה)
כריכי ריבה של רות אוליבר. סטיילינג: טליה אסיף (צילום: דניאל לילה)

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית:

לבזיקה:

אופן ההכנה

1

מכינים את הבצק: מעבדים קמח, מלח, אבקת סוכר וקוביות חמאה במעבד מזון בלחיצות קצרות (פולסים) רק עד לקבלת מרקם פירורי. מוסיפים חלמונים, תמצית וניל ושמנת מתוקה מבעד לפתח היציקה ומעבדים רק עד לקבלת כדור בצק.

2

משטחים את כדור הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים.

3

מחממים תנור ל-170 מעלות.

4

מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות (או על נייר אפייה מקומח קלות) לעלה בעובי 3-2 מ"מ. קורצים מספר זוגי (כ-30) של עוגיות בקוטר 4 ס"מ. במחצית מהן קורצים חור במרכז. מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומעבירים למקפיא לכ-20 דקות עד שהבצק מתקשה שוב.

אופים ממלאים ומרכיבים

5

אופים את העוגיות 15-12 דקות עד שהן מזהיבות ומתקשות מעט. מצננים לטמפ' חדר.

6

מניחים כפית ריבה בעוגיות ללא החור (מותירים כ-2 מ"מ מהשוליים ללא ריבה). על העוגיות עם החור בוזקים אבקת סוכר. מניחים את העוגיות עם אבקת הסוכר על העוגיות עם הריבה ומהדקים ליצירת מעין כריך עוגיות בו הריבה מבצבצת.

7

מאחסנים יומיים-שלושה בקופסה אטומה הרחק מלחות.